Versiones compatibles
Roladki z kurczaka z jabłkami, batatami i sosem curry
Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
-
60
g sera gouda, pokrojonego na kawałki
o 60 g sera edamskiego, pokrojonego na kawałki - 60 g kostek boczku (ok. 1 cm)
- 800 - 850 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, podzielonych na pojedyncze filety
- 3 łyżki sosu sojowego
-
1
łyżeczka koncentratu wołowego (np. Bovril, Maggi)
o 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM - 40 g oliwy z oliwek
- 280 - 300 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 1 szczypta soli
- 400 g batatów, obranych, pokrojonych w 4 cm plastry
- 500 g jabłek (np. Granny Smith, Golden Delicious), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 180 g jabłek, do gotowania (np. Bramley, Reinette), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 1 łyżeczka octu jabłkowego lub octu ryżowego (patrz wskazówka)
- 1 czubata łyżeczka curry, mielonego, do smaku
- 200 g wody
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 2745 kJ / 656 kcal
- Proteína
- 59 g
- Carbohidratos
- 50 g
- Grasa
- 22 g
- Fibra
- 7.3 g
En colecciones
Recetas alternativas
/search/es-MX?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r151544