Versiones compatibles
Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym
Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 5 białych kiełbas, surowych (ok. 500 g)
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1
łyżeczka lubczyku, suszonego
o 1 łyżeczka natki pietruszki, suszonej - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 10 - 15 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do obtoczenia pupetów
- olej, ilość do smażenia pulpetów
- 40 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 40 - 70 g chrzanu, tartego (patrz wskazówka)
- 400 g śmietany, 18% tłuszczu
- ½ łyżeczki soli (opcional)
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 2117.1 kJ / 505.7 kcal
- Proteína
- 14 g
- Carbohidratos
- 6.5 g
- Grasa
- 48 g
- Fibra
- 0.6 g
En colecciones
Recetas alternativas
/search/es-MX?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r309667