
Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Biszkopt
- 6 jajek
- 200 g cukru
- 1 szczypta soli
- 230 g mąki pszennej tortowej
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 40 g likieru pomarańczowego do nasączenia biszkoptu (patrz wariant)
- 120 g wody do nasączenia biszkoptu
Masa z mascarpone
- 70 g cukru
- 1 żółtko (patrz wskazówka)
- 500 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
- borówki, świeże do przybrania, lub inne owoce (maliny, jagody, truskawki)
- 1 opakowanie galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej lub innej o dowolnym smaku (ok. 70 g)
- 400 g gorącej wody
- Inf. nutricional
- por 1 kawałek
- Calorías
- 284.8 kcal / 1191.5 kJ
- Proteína
- 6.1 g
- Grasa
- 12.8 g
- Carbohidratos
- 36 g
- Fibra
- 0.4 g
- Grasa saturada
- 6.7 g
- Sodio
- 201.9 mg
En colecciones
Recetas alternativas
/search/es-MX?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r56937