
Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 300 g sera mozzarella twardego (nie z solanki), pokrojonego na kawałki
- 100 g salami w plastrach
- 40 - 50 g papryczek chili jalapeño, marynowanych pokrojonych na kawałki plus dodatkowa ilość pokrojonych w plastry, do obłożenia precli
- 550 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 320 g wody letniej, plus dodatkowa ilość do gotowania precli (ok. 1,5 l), patrz wskazówka
- 50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
25
g drożdży świeżych pokruszonych
o 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g) - 2 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki soli
- olej do natłuszczenia papieru do pieczenia
- 45 g sody oczyszczonej
- 1 jajko roztrzepane, do posmarowania precli
-
ziarna sezamu, białego do posypania precli
o mak do posypania precli
- Inf. nutricional
- por 1 sztukę
- Calorías
- 486 kcal / 2033 kJ
- Proteína
- 21 g
- Grasa
- 54 g
- Carbohidratos
- 21 g
- Fibra
- 2.1 g
- Grasa saturada
- 10 g
- Sodio
- 926 mg
En colecciones
Recetas alternativas
/search/es-MX?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r725534