Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Nadzienie
- 500 g malin, świeżych
- 150 g cukru
- 20 g mąki kukurydzianej
- ¼ łyżeczki soli gruboziarnistej
Ciasto
- 220 - 240 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 50 g cukru
- ¼ łyżeczki soli
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, plus dodatkowa ilość do posmarowania wierzchu ciasta
- cukier puder, do oprószenia powierzchni ciasta
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 1156.4 kJ / 276.4 kcal
- Proteína
- 3 g
- Carbohidratos
- 37.5 g
- Grasa
- 13.5 g
- Grasa saturada
- 8.2 g
- Fibra
- 3.3 g
- Sodio
- 126.2 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Ciasto frangipane
1h 45 min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2h 20min
Mroźne ciasto kokosowe
5h 15 min
Trifle z truskawkami
1h 20 min
Ciasto z jabłkami
1h 20 min
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1h 10min
Ciasteczka z wiśniami
1h 30min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1h 15min
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2h
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2h 10min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2h 10min
Ciasto z truskawkami
8h 30 min