Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Ciasto
- 220 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 450 g mąki pszennej
- 20 g cukru pudru
- 1 szczypta soli
- 60 - 70 g wody, bardzo zimnej
Nadzienie
- 800 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 120 g cukru, plus 1 łyżka, do posypania ciasta
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 3 łyżki skrobi ziemniaczanej
- 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania ciasta
- Inf. nutricional
- por 1 kawałek
- Calorías
- 1527 kJ / 364 kcal
- Proteína
- 4.5 g
- Carbohidratos
- 52.3 g
- Grasa
- 16.3 g
- Fibra
- 2.4 g
Recetas alternativas
Ciasto frangipane
1h 45min
Ciasto z winogronami i oliwą z oliwek
1h 40min
Rabarbar pod kruszonką
55min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1h 15min
Galette z borówkami
1h 25min
Ciasto odwrócone z karmelizowanym ananasem
55min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1h 35min
Ciasto z jabłkami
1h 20min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2h 10min
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1h 35min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1h 10min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2h 10min