Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 180 g masła, pokrojonego na kawałki
- 600 g sera feta, pokrojonego na kawałki
-
1
łyżeczka oregano, suszonego (opcional)
o 1 łyżeczka bazylii, suszonej (opcional) - 700 g mleka
-
100
g semoliny, drobnej
o 100 g kaszy manny - ½ łyżeczki soli
- 6 jajek
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 9 - 10 płatów ciasta filo
- zimna woda, do skropienia ciasta
- 1 łyżeczka ziaren sezamu, białego, do posypania (opcional)
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 2426.4 kJ / 579.9 kcal
- Proteína
- 21.3 g
- Carbohidratos
- 29.5 g
- Grasa
- 42 g
- Grasa saturada
- 26.1 g
- Fibra
- 0.7 g
- Sodio
- 1040.4 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Sernik jogurtowy
8h
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1h 10min
Ciasto z truskawkami
8h 30min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1h 25min
Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową ze śliwkami
2h
Portugalski placek - Folar
8h 40min
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4h 30min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2h 20min
Malinowy cobbler
1h 15min
Ciasto herbaciane
1h 15min
Kanadyjskie ciasto owocowe
1h 30min
Ciasto makowe z jabłkami
3h 5min