Versiones compatibles
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 500 g śmietany, 36% tłuszczu, gęstej, schłodzonej
- 50 g cukru pudru
- 100 g kakao rozpuszczalnego, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1150 g mleka
- 90 g skrobi kukurydzianej
- 4 jajka
- 150 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
o 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 300 - 320 g herbatników, prostokątnych (40-48 szt.)
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 2797 kJ / 668.1 kcal
- Proteína
- 13.5 g
- Carbohidratos
- 85.5 g
- Grasa
- 30.5 g
- Fibra
- 0.8 g
En colecciones
Recetas alternativas
Czekoladowy sernik japoński
3h 30min
Batony czekoladowo-śmietankowe z kokosem (Nanaimo bars)
2h 20min
Czekoladowy tort lodowy z ciastkami
8h 20 min
Limonkowe ciasto na zimno
2h 50 min
Mroźne ciasto kokosowe
5h 15 min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9h 5min
Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową ze śliwkami
2h
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2h 30min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3h 20min
Ciasto ananasowe bez pieczenia
6h 30min
Sernik jogurtowy
8h
Ciasto Rafaello
8h 30min