Versiones compatibles
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 500 g śmietany, 36% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- 50 g cukru pudru
- 100 g kakao rozpuszczalnego, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1150 g mleka
- 90 g skrobi kukurydzianej
- 4 jajka
- 150 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
o 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 300 - 320 g herbatników, prostokątnych (40-48 szt.)
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 2797 kJ / 668.1 kcal
- Proteína
- 13.5 g
- Carbohidratos
- 85.5 g
- Grasa
- 30.5 g
- Fibra
- 0.8 g
En colecciones
Recetas alternativas
Kopiec kreta
3h 20min
Ciasto Snikers
26h
Ciasto Rafaello
8h 30min
Ciasto ananasowe bez pieczenia
6h 30min
Czekoladowe ciasto na zimno z piankami marshmallow
4h 20min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3h 20min
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2h 30min
Czekoladowy tort lodowy z ciastkami
8h 20min
Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową ze śliwkami
2h
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9h 5min
Limonkowe ciasto na zimno
2h 50min
Mroźne ciasto kokosowe
5h 15min