Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 8 białek (ok. 250 g)
- 1 szczypta soli
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 160 g mąki pszennej
- 100 g cukru
-
40
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
o 1 opakowanie cukru wanilinowego (ok. 16 g) - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- cukier puder, do posypania
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 1106 kJ / 264.4 kcal
- Proteína
- 4.8 g
- Carbohidratos
- 30.2 g
- Grasa
- 14.1 g
- Grasa saturada
- 8.5 g
- Fibra
- 2.5 g
- Sodio
- 76.6 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Puszysty sernik z mlekiem w proszku
4h 50min
Ciasto czekoladowe z whisky
2h 35min
Klasyczne brownie
50min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1h
Galette z krojonymi jabłkami (TM6)
1h 20min
Piegusek na białkach
1h
Tort tiramisu bez pieczenia
7h 30min
Czeskie ciasto serowe z kratką
1h 50min
Ciasteczka orzechowo-kawowe
50min
Tort z truskawkami (TM5)
2h
Ciastka z migdałami i gorzką czekoladą
40min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2h