Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 4 jajka
- 240 g cukru
- 250 g mąki pszennej
- 170 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 90 g skrobi ziemniaczanej, plus 1 czubata łyżeczka
- 700 g czerwonych porzeczek, świeżych
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 1165.9 kJ / 278.6 kcal
- Proteína
- 2.5 g
- Carbohidratos
- 49.3 g
- Grasa
- 7.9 g
- Grasa saturada
- 4.7 g
- Fibra
- 0.4 g
- Sodio
- 20.9 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Knedle twarogowe z morelami
35min
Tarta z krojonymi owocami (TM6)
5h 30min
Czeskie ciasto serowe z kratką
1h 50min
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM6)
8h 30min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1h
Kruche ciasto z wiśniami
1h 20min
Przekładane ciasto marchewkowe z orzechami
2h 55min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1h 55min
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1h 10min
Szarlotka tatrzańska (TM6)
2h
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1h 45min
Szarlotka tradycyjna
2h 20min