Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Ciasto z orzechami
- 25 g orzechów laskowych, całych
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 50 g cukru
- 1 jajko
- 180 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
Czekoladowe nadzienie
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 2 żółtka
- 50 g cukru
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 2565.2 kJ / 612.7 kcal
- Proteína
- 9 g
- Carbohidratos
- 61.7 g
- Grasa
- 37 g
- Grasa saturada
- 21 g
- Fibra
- 1.7 g
- Sodio
- 26.8 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Malinowy cobbler
1h 15min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1h 30min
Słodki pudding toffi
1h
Ciastka z malinami i białą czekoladą
1h 10min
Markiza czekoladowa
2h 25 min
Ciasto migdałowe z Santiago
1h 30min
Ciasteczka z białą czekoladą
25min
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1h 10min
Ciasteczka czekoladowe
45min
Brownie z krówkami
50min
Ciasto czekoladowe
50min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1h 10min