
Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 350 g mąki pszennej chlebowej (typ 650)
-
150
g semoliny z pszenicy durum
o 150 g mąki krupczatki - 2 łyżeczki suchych drożdży
- ½ łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka soli morskiej plus dodatkowa ilość do posypania chlebków
- 300 g wody ciepłej
- 80 - 100 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
- 5 - 10 g rozmarynu, świeżego tylko liście
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 152 kcal / 636 kJ
- Proteína
- 3 g
- Grasa
- 5.4 g
- Carbohidratos
- 23.6 g
- Fibra
- 0.9 g
En colecciones
Recetas alternativas
Chałka
2h 20min
Wieprzowina w tortilli po meksykańsku
3h 50min
Sebadas
45min
Drożdżówki Gibassier
2h 10min
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2h 20min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1h 30min
Sałatka z soczewicą w stylu greckim
20min
Podpłomyki w libańskim stylu
2h 20min
Litewskie bliny pszenno-owsiane
1h 10min
Ziemniaczane podpłomyki
13h
Brioszka z czekoladą
2h 10min
Bułki pszenne
1h 30min