Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Ciasta migdałowe
- masło, ilość do natłuszczenia
- 260 g migdałów, w słupkach
- 4 jajka
- 3 żółtka
- 250 g cukru
- 30 g mąki pszennej
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
Masa waniliowa
- 3 białka
- 140 g cukru pudru
- 1 szczypta soli
- ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- Inf. nutricional
- por 1 kawałek
- Calorías
- 1648 kJ / 394 kcal
- Proteína
- 10 g
- Carbohidratos
- 36 g
- Grasa
- 23 g
- Fibra
- 2.7 g
En colecciones
Recetas alternativas
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
2h 55min
Tort czekoladowy z wiśniami
8h
Tort orzechowo-makowy
4h 30min
Tort czekoladowy z truskawkami
2h 30min
Tort z masłem orzechowym
3h 30min
Florentynki
2h
Świąteczny piernik
1h 25min
Tort kawowy
2h 10min
Krem kawowy
20min
Czekoladowe kąski z orzechami
1h
Tort tropikalny z bezikami
5h
Ciasteczka z kajmakiem i solą
1h 50min