
Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 20 - 30 g jelit wieprzowych grubych (ok. 1,5 m dł.)
- zimna woda do namoczenia i płukania
- 1 łyżka octu, białego
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
- 200 g cebuli przekrojonej na pół
- 300 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego na kawałki
- 20 g oleju plus dodatkowa ilość do skropienia
- 20 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 3 - 4 łyżeczki majeranku, suszonego
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 400.8 kcal / 1676.9 kJ
- Proteína
- 11 g
- Grasa
- 23.9 g
- Carbohidratos
- 36.3 g
- Fibra
- 4.6 g
- Grasa saturada
- 7.2 g
- Sodio
- 540.6 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Kołduny litewskie
1h 50min
Ryba po grecku
45min
Faworki - róże
1h 10min
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2h 15min
Paprykarz à la szczeciński
45min
Kartacze z mięsem
1h
Pielmieni
1h 10min
Szybkie zacierki
20min
Babka ziemniaczana z boczkiem
1h 40min
Kopytka
40min
Pyzy z mięsem
1h 20min
Faworki na żółtkach z piwem
2h 30min