Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 4 jajka
-
800 - 1000
g jagód
o 800 - 1000 g borówek amerykańskich - 240 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
o 1 opakowanie cukru wanilinowego (8 g) - 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
- 400 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- kasza manna, do posypania blachy
- Inf. nutricional
- por 1 kawałek
- Calorías
- 816.8 kJ / 195.1 kcal
- Proteína
- 3.1 g
- Carbohidratos
- 27.4 g
- Grasa
- 8.5 g
- Grasa saturada
- 5.1 g
- Fibra
- 1.6 g
- Sodio
- 78.1 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Sernik bananowy
7h 55min
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
2h 55min
Sernik na zimno z galaretką i owocami
4h 30min
Ciasto z pianką truskawkową
6h 25min
Kokosanka z owocami
1h 20min
Ciasto z truskawkami
8h 30min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1h 20min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1h 25min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1h 10min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2h 10min
Ciasto ucierane z owocami
1h
Torcik truskawkowo-serowy na zimno
6h 30min