
Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 4 jajka
-
800 - 1000
g jagód
o 800 - 1000 g borówek amerykańskich - 240 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
o 1 opakowanie cukru wanilinowego (8 g) - 200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
- 400 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- kasza manna do posypania blachy
- Inf. nutricional
- por 1 kawałek
- Calorías
- 195.1 kcal / 816.8 kJ
- Proteína
- 3.1 g
- Grasa
- 8.5 g
- Carbohidratos
- 27.4 g
- Fibra
- 1.6 g
- Grasa saturada
- 5.1 g
- Sodio
- 78.1 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2h 10min
Ciasto z truskawkami
8h 30min
Ciasto wielkanocna krówka
7h
Torcik z bezą i truskawkami
2h
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1h 15min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1h 20min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1h 10min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2h 10min
Odwracane ciasto z gruszkami
2h 15min
Kokosanka z owocami
1h 20min
Ciasto ucierane z owocami
1h
Jabłecznik
55min