Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 330 g masła klarowanego, podzielonego na kawałki
- 130 g białego maku, plus dodatkowa ilość do posypania
- 2 jajka, rozm. L (ok. 130 g)
- 2 żółtka, rozm. L
- 110 g mleka, 3,2% tłuszczu
- 180 g cukru pudru
- 80 g miodu, płynnego
- 1 laska wanilii, tylko ziarna
- 10 g skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 350 g mąki pszennej, typ 500
- 1 szczypta soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- Inf. nutricional
- por 1 sztukę
- Calorías
- 732.1 kJ / 174.9 kcal
- Proteína
- 3.3 g
- Carbohidratos
- 16 g
- Grasa
- 11.7 g
- Grasa saturada
- 5.8 g
- Fibra
- 1.7 g
- Sodio
- 73.7 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Bułeczki z krzyżykiem (Hot Cross Buns)
3h 50min
Ciasto frangipane
1h 45min
Biscotti z migdałami i gruszki w syropie
4h 50min
Czekoladowy grog z pomarańczą
10min
Brioszka z kulką
1h 40min
Pomarańczowy krem angielski
2h 30min
Czekoladowe pralinki z likierem
1h 30min
Eton Mess z rabarbarem
2h 5min
Mirelki sernikowe z kremem czekoladowym
2h 20min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2h 40min
Krem angielski (Crème anglaise)
2h 25min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15min