Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 80 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 600 g mleka
- skórka otarta z 1 pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek
- 1 - 2 szczypty imbiru, suszonego, mielonego
- 20 g miodu, płynnego, np. akacjowego lub z kwiatu pomarańczy
- 2 gwiazdki anyżu
- 70 g likieru migdałowego, np. amaretto
- 45 g likieru pomarańczowego
- Inf. nutricional
- por 1 filiżankę
- Calorías
- 611.7 kJ / 146 kcal
- Proteína
- 3.3 g
- Carbohidratos
- 13.5 g
- Grasa
- 6.8 g
- Grasa saturada
- 3.9 g
- Fibra
- 1.2 g
- Sodio
- 35.7 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Gorąca czekolada z anyżem
20min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1h 40min
Gorąca czekolada z orzechami laskowymi
15min
Czekoladowe affogato
10min
Gorąca czekolada chai
25min
Czekolada po meksykańsku
30min
Gorąca czekolada z cynamonem
15min
Korzenne mleko daktylowe
20min
Czekolada z mleczkiem kokosowym
15min
Gorąca czekolada z ciastkami amaretti
20min
Gorąca czekolada z kardamonem
15min
Gorąca czekolada z kawą
15min