Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 250 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 150 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 150 g orzechów włoskich, łuskanych
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 150 - 200 g cukru
-
1
łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
o 2 łyżki cukru wanilinowego - 4 jajka
- 1 szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Polewa
- 300 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 250 g orzechów włoskich, łuskanych
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 1477.1 kJ / 353 kcal
- Proteína
- 5.6 g
- Carbohidratos
- 26.2 g
- Grasa
- 26.2 g
- Grasa saturada
- 10.5 g
- Fibra
- 2.5 g
- Sodio
- 42.9 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Ciasto frangipane
1h 45min
Florentynki
2h
Ciasto herbaciane
1h 15min
Babka makowa
1h 20min
Ciasto migdałowe
1h 15min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1h 10min
Szybki piernik
1h 30min
Ciasto pomarańczowe
45min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2h 5min
Kokosanka z owocami
1h 20min
Babka marmurkowa
2h 10min
Ciasto kakaowe z wiśniami
2h 15min