Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Ciasto
- 250 g mąki pszennej
- 150 g masła, schłodzonego, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- ½ łyżeczki soli
Nadzienie
- 200 g świeżego sera owczego (bundzu), pokrojonego na kawałki
- 200 g bryndzy, pokrojonej na kawałki
- 200 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
- 180 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 2 jajka
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 50 g żurawiny, suszonej
- sól, do smaku (opcjonalnie)
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 3291 kJ / 786.6 kcal
- Proteína
- 27.1 g
- Carbohidratos
- 42 g
- Grasa
- 57.2 g
- Grasa saturada
- 36.2 g
- Fibra
- 1.7 g
- Sodio
- 971.4 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Tarta z gruszkami i rokpolem
1h 40min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1h
Tarta z serem pleśniowym
1h 35min
Quiche z pieczarkami
1h 40min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1h 45min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1h 40min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1h 40min
Mini tarty
1h 45min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1h 40min
Sos salvitxada
1h 25min
Tarta prowansalska
1h 15min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1h 50min