Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 1000 g schabu wieprzowego, bez kości
- 5 owoców jałowca
- 4 ząbki czosnku
- 4 ziaren ziela angielskiego
- 5 - 10 g soli gruboziarnistej
- 3 goździki
- 2 liście laurowe, suszone
- 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
- ½ łyżeczki cukru
- 1 ½ łyżeczki musztardy
- 1 ½ - 2 łyżeczki chrzanu, tartego
- 1500 g wody
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 296 kJ / 70 kcal
- Proteína
- 8.4 g
- Carbohidratos
- 0.2 g
- Grasa
- 4 g
- Fibra
- 0 g
En colecciones
Recetas alternativas
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1h 25 min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2h 30min
Rolada mięsna
1h 10min
Pasztet na Wielkanoc
2h 10min
Rolada ze schabu
5h 15min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4h 15min
Baleron z karkówki
50h 30min
Schab gotowany na parze
1h 50min
Pieczona szynka (kulka)
50h
Rolada z karkówki z grzybami
2h 35min
Schab z Varomy
3h 40min