Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- masło, ilość do natłuszczenia formy
- 60 g orzechów włoskich, łuskanych
- 320 g gruszek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 100 g oleju
- 300 g cukru
- 350 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 140 g mleka skondensowanego, niesłodzonego
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1 łyżka cynamonu, mielonego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 3 jajka
- cukier puder, do oprószenia (opcional)
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 1491 kJ / 355 kcal
- Proteína
- 6.1 g
- Carbohidratos
- 54.6 g
- Grasa
- 13.2 g
- Fibra
- 2.1 g
En colecciones
Recetas alternativas
Prosty makowiec
13h 15min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1h 25 min
Ciasto twarogowe z agrestem
50min
Ciasto herbaciane
1h 15min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13h 25min
Odwracane ciasto z gruszkami
2h 15min
Ciasto czekoladowe z grzańcem
1h 20min
Ciasto z jabłkami
1h 20min
Ciasto bananowe z czekoladą
1h 35min
Kokosanka z owocami
1h 20min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1h 20min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1h 10min