Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Ciasto
- 70 g cukru
- 350 - 400 g mąki pszennej
- 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 3 żółtka
Nadzienie z borówek
- 1 żółtko
- 1 łyżka śmietany, min. 30% tłuszczu
- 30 g masła
- 20 g cukru trzcinowego, plus dodatkowa ilość do posypania
- 500 g borówek amerykańskich
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- Inf. nutricional
- por 1 kawałek
- Calorías
- 2136.3 kJ / 510.3 kcal
- Proteína
- 7.6 g
- Carbohidratos
- 58.8 g
- Grasa
- 28.8 g
- Grasa saturada
- 17.4 g
- Fibra
- 3.1 g
- Sodio
- 12.9 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Eton Mess z rabarbarem
2h 5min
Czereśniowa galette
1h 25min
Tarta z botwinką i serem feta
1h 45min
Rabarbar pod kruszonką
55min
Tarta z rabarbarem i bezą
2h 20min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1h
Brioszka z dżemem rabarbarowym
3h 45min
Rabarbarowe ślimaczki
2h
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2h 10min
Ślimaczek cynamonowy XXL z polewą z serka kremowego
2h 50min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1h 10min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1h 10min