Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 130 g suszonych owoców, mieszanych, np. rodzynek, śliwek, moreli
-
30
g kandyzowanej skórki pomarańczowej
o 30 g kandyzowanej skórki cytrynowej -
30
g soku pomarańczowego
o 30 g soku z cytryny - 140 g mleka, plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta
- 40 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 150 g cukru
- 400 g mąki pszennej
- 60 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
- 3 jajka
- Inf. nutricional
- por 1 kawałek
- Calorías
- 1138.3 kJ / 272 kcal
- Proteína
- 7 g
- Carbohidratos
- 48.5 g
- Grasa
- 6.1 g
- Grasa saturada
- 3.2 g
- Fibra
- 2.7 g
- Sodio
- 25.5 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Brioszka z czekoladą
2h 10min
Portugalski placek - Folar
8h 40min
Magdalenki z białym makiem i cytryną
1h 30min
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1h 35min
Ciasto herbaciane
1h 15min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13h 25min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2h 15min
Brioszka
8h
Babka makowa
1h 20min
Cantuccini
1h 15min
Keks
2h 30min
Babka drożdżowa z lukrem
2h 50min