Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 25 g migdałów, ze skórką
- 125 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 20 g mleka
-
20
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
o 40 g cukru wanilinowego - 120 g cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- mąka pszenna, ilość do oprószenia blatu
- 50 g wody
-
30
g skrobi ziemniaczanej
o 30 g skrobi kukurydzianej -
500
g wiśni, świeżych, bez pestek
o 500 g wiśni, mrożonych, bez pestek, rozmrożonych - cukier puder, do oprószenia
- Inf. nutricional
- por 1 kawałek
- Calorías
- 1060.7 kJ / 253.3 kcal
- Proteína
- 3.7 g
- Carbohidratos
- 36.5 g
- Grasa
- 10.5 g
- Grasa saturada
- 6 g
- Fibra
- 1.2 g
- Sodio
- 106.9 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Tarta tatin
2h
Tarta z marmoladą pigwową
50min
Włoska tarta z dżemem
2h 35min
Tarta z ricottą i rabarbarem
1h 45min
Ciasto z kruszonką
3h 20min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1h 15min
Paj (pie) z jeżynami
1h 35min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1h 10min
Ciasto kruche wytrawne
5min
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
1h 45min
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1h 10min
Sernik wiedeński
9h 45min