Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 220 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- kakao naturalne, niesłodzone, do oprószenia formy (patrz wskazówka)
- 250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 250 g cukru
- 6 jajek
- 150 g mąki pszennej
- 1 szczypta soli
- 200 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
- Inf. nutricional
- por 1 kawałek
- Calorías
- 1048.8 kJ / 250.6 kcal
- Proteína
- 4.5 g
- Carbohidratos
- 19 g
- Grasa
- 17.1 g
- Grasa saturada
- 8.2 g
- Fibra
- 2.1 g
- Sodio
- 37.5 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Ciastka z malinami i białą czekoladą
1h 10min
Pieczone churros z sosem czekoladowo-kawowym
55min
Ciasto z kawałkami czekolady
1h
Brownie z krówkami
50min
Amerykański chlebek bananowy
1h 50min
Bananowe brownie
40min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1h 10min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40min
Cynamonki
2h 15min
Brownie z malinami Justyny Bernaciak
1h 10min
Klasyczne brownie
50min
Sernik baskijski
3h 15min