Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- mąka pszenna, do oprószenia formy
- masło, do natłuszczenia formy
- 200 g mleka skondensowanego, słodzonego
- 200 g mleka skondensowanego, niesłodzonego
- 200 g mleka
Ciasto
- 4 jajka
- 120 g cukru
- 120 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 1 szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Bita śmietana
- 50 g cukru
- 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- kwiaty, jadalne, do dekoracji
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 1399 kJ / 333 kcal
- Proteína
- 8 g
- Carbohidratos
- 42 g
- Grasa
- 15 g
- Fibra
- 0 g
En colecciones
Recetas alternativas
Sernik crème brûlée
10h 15min
Kremówki (Napoleonki)
6h 30min
Ciasto „ser” na prima aprilis
5h 15min
Puszysty sernik z mlekiem w proszku
4h 50min
Sernik z mascarpone na zimno (bez cukru)
4h 30min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1h 25min
Crème brûlée
2h 30min
Cytrynowy sernik japoński
1h 45min
Queijadas de Sintra - portugalskie serniczki
1h 45min
Deser kokosowo-pistacjowy
1h 5min
Crémeux czekoladowe
3h 15 min
Ciasto odwrócone z karmelizowanym ananasem
55min