Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 120 g rodzynek
- 40 g rumu
- 200 g mleka
-
20
g drożdży świeżych, pokruszonych
o 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 120 g cukru
- 120 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 650 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 2 jajka
- ½ łyżeczki soli
- 10 migdałów, blanszowanych (opcional)
- woda, do zwilżenia
- cukier puder, do oprószenia
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 1336.2 kJ / 319.4 kcal
- Proteína
- 7.1 g
- Carbohidratos
- 52.2 g
- Grasa
- 8.7 g
- Grasa saturada
- 5 g
- Fibra
- 2 g
- Sodio
- 103.7 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Drożdżowa babka pomarańczowa z lukrem
3h
Keks
2h 30min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2h 15min
Babka makowa
1h 20min
Babka majonezowa
2h
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1h 55min
Babka piaskowa "Fix"
1h 30min
Szybki piernik
1h 30min
Babka drożdżowa Panettone
3h
Ciasto drożdżowe z cynamonem i kruszonką
2h 20min
Babka drożdżowa z lukrem
2h 50min
Pomarańczowe ciasto choinka
15h 40min