Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Chicken tikka
- 800 g skinless, boneless chicken thighs, cut into cubes (3 cm)
- 1 tsp Kashmiri chilli powder
- ¼ tsp ground turmeric
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 2 tsp garam masala (see Tips)
- 1 tbsp brown sugar
- 1 tbsp garlic paste (see Tips)
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 1 tbsp tomato paste
- 100 g natural yoghurt
Masala
- 40 g ghee (see Tips)
- 1 - 2 brown onions (approx. 180 g), cut into quarters
- 2 tsp ginger paste (see Tips)
- 1 tsp garlic paste (see Tips)
- 6 cardamom pods (green)
- 1 tsp fenugreek seeds
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp Kashmiri chilli powder (optional)
- 100 g pouring (whipping) cream
- 60 g tomato paste
- 1 tsp brown sugar
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Inf. nutricional
- por 1 portion
- Calorías
- 1701.9 kJ / 405.2 kcal
- Proteína
- 27 g
- Carbohidratos
- 10.5 g
- Grasa
- 27.9 g
- Grasa saturada
- 12.6 g
- Fibra
- 4.7 g
- Sodio
- 713.1 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Chicken korma with cashews
30min
Chicken tikka masala with saffron rice
4h 40min
Lamb saag
1h 30 min
Lamb korma
4h
Sri Lankan red beef curry
1h 40 min
Tandoori chicken
45min
Coconut lamb curry
2h
Beef madras
1h 30 min
Rogan josh
1h 35min
Chicken korma
45min
Bhuna gosht
1h 20min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min