
Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 5 - 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 350 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
- 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 100 g masła pokrojonego na kawałki
- 45 g mąki pszennej
- 280 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
o 2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l) pokruszone - 4 gałązki bazylii, świeżej
- 4 gałązki tymianku, świeżego
- 2 liście laurowe, suszone
- 10 ziaren pieprzu czarnego
- ½ łyżeczki soli
- 450 g czerwonego wina Bordeaux
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 260.9 kcal / 1091.6 kJ
- Proteína
- 2.8 g
- Grasa
- 13.8 g
- Carbohidratos
- 19.3 g
- Fibra
- 2.6 g
- Grasa saturada
- 8.6 g
- Sodio
- 374.2 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Sos BBQ
25min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1h 10min
Sos salvitxada
1h 25min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50min
Sos curry
30min
Sos serowy roquefort
20min
Sos słodko-kwaśny z papryką
50min
Marynata winna
15min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35min
Pulpety perłowe z ryżem
2h
Kluski francuskie z Varomy
20min
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
1h 30min