Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 200 g mąki pszennej tortowej
- 85 g wody, ciepłej
- 30 g masła, miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 1 szczypta soli
- 500 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- 200 g cukru
- 5 żółtek
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- mąka pszenna tortowa, do oprószenia blatu
- Inf. nutricional
- por 1 sztukę
- Calorías
- 1050.2 kJ / 250.8 kcal
- Proteína
- 6.8 g
- Carbohidratos
- 30.7 g
- Grasa
- 11.6 g
- Fibra
- 0.4 g
En colecciones
Recetas alternativas
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1h 30min
Ciasto karmelowe z owocami i sosem karmelowym
4h 30min
Czarno-białe ciasteczka
2h
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3h 10min
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2h 30min
Słodkie bułeczki (Navettes)
2h
Kurczak curry pieczony w cieście (Złota poduszka)
2h 45min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5h 40min
Tort Mimoza z ananasem
3h 30min
Biało-czerwony sernik Red Velvet
8h 15min
Sernik czekoladowy z gruszkami w winie
13h 50min
Puszyste ciasto pomarańczowe
1h 50min