Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 200 g mąki pszennej tortowej
- 85 g wody, ciepłej
- 30 g masła, miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 1 szczypta soli
- 500 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- 200 g cukru
- 5 żółtek
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- mąka pszenna tortowa, do oprószenia blatu
- Inf. nutricional
- por 1 sztukę
- Calorías
- 1050.2 kJ / 250.8 kcal
- Proteína
- 6.8 g
- Carbohidratos
- 30.7 g
- Grasa
- 11.6 g
- Fibra
- 0.4 g
En colecciones
Recetas alternativas
Travel cake z orzechami pekan i bananami
3h
Mini Paris-Brest
10h 40 min
Cynamonowe ślimaczki z pomarańczowym curdem i bezą
4h 30min
Deser kokosowo-pistacjowy
1h 5 min
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
1h
Ciasto czekoladowe z grzańcem
1h 20min
Bakaliowiec
2h 50 min
Chlebek bananowy z nadzieniem orzechowo-czekoladowym
2h 40min
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1h 10 min
Ciasto z kruszonką
3h 20min
Cytrynowy sernik japoński
1h 45 min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1h 10 min