Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- masło, do natłuszczenia formy
- migdały, w płatkach, do wysypania formy
- 250 - 300 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
- 3 jajka, rozm. L
- 350 g masy marcepanowej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 30 g mąki pszennej
-
30
g skrobi kukurydzianej
o 30 g skrobi ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta cynamonu, mielonego
- cukier puder, do oprószenia ciasta
- Inf. nutricional
- por 1 kawałek
- Calorías
- 568.2 kJ / 135.8 kcal
- Proteína
- 3.5 g
- Carbohidratos
- 15.8 g
- Grasa
- 7 g
- Grasa saturada
- 0.9 g
- Fibra
- 1.6 g
- Sodio
- 37.7 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Prosty makowiec
13h 15min
Ciastka słoikowe z mielonym imbirem
1h 30min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1h 45min
Odwracane ciasto z gruszkami
2h 15min
Ciasto migdałowe z Santiago
1h 30min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1h 10min
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5h 40min
Ciasto frangipane
1h 45min
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1h 35min
Ciastka francuskie z makiem
1h
Świąteczne ciasto z bakaliami
4h 10min