Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- masło, do natłuszczenia formy
- migdały, w płatkach, do wysypania formy
- 250 - 300 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
- 3 jajka, rozm. L
- 350 g masy marcepanowej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 30 g mąki pszennej
-
30
g skrobi kukurydzianej
o 30 g skrobi ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta cynamonu, mielonego
- cukier puder, do oprószenia ciasta
- Inf. nutricional
- por 1 kawałek
- Calorías
- 568.2 kJ / 135.8 kcal
- Proteína
- 3.5 g
- Carbohidratos
- 15.8 g
- Grasa
- 7 g
- Grasa saturada
- 0.9 g
- Fibra
- 1.6 g
- Sodio
- 37.7 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Bakaliowiec
2h 50min
Prosty makowiec
13h 15min
Świąteczne ciasto z bakaliami
4h 10min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2h 20min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5h 40min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13h 25min
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2h
Odwracane ciasto z gruszkami
2h 15min
Ciasto czekoladowe z grzańcem
1h 20min
Brownie z gruszkami
1h 15min
Babka orzechowa
1h
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1h 35min