Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- masło, do natłuszczenia formy
- migdały, w płatkach, do wysypania formy
- 250 - 300 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
- 3 jajka, rozm. L
- 350 g masy marcepanowej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 30 g mąki pszennej
-
30
g skrobi kukurydzianej
o 30 g skrobi ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta cynamonu, mielonego
- cukier puder, do oprószenia ciasta
- Inf. nutricional
- por 1 kawałek
- Calorías
- 568.2 kJ / 135.8 kcal
- Proteína
- 3.5 g
- Carbohidratos
- 15.8 g
- Grasa
- 7 g
- Grasa saturada
- 0.9 g
- Fibra
- 1.6 g
- Sodio
- 37.7 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Ciasto z serem ricotta
1h 20min
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1h 35min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5h 40 min
Ciasto marchewkowe z mąką pszenną razową
2h 15min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1h 35min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13h 25min
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2h
Ciasto z jabłkami
1h 20min
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1h 10min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1h 10min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1h 20min
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1h 35min