
Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- masło do natłuszczenia formy
- migdały, w płatkach do wysypania formy
- 250 - 300 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
- 3 jajka rozm. L
- 350 g masy marcepanowej pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 30 g mąki pszennej
-
30
g skrobi kukurydzianej
o 30 g skrobi ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta cynamonu, mielonego
- cukier puder do oprószenia ciasta
- Inf. nutricional
- por 1 kawałek
- Calorías
- 135.8 kcal / 568.2 kJ
- Proteína
- 3.5 g
- Grasa
- 7 g
- Carbohidratos
- 15.8 g
- Fibra
- 1.6 g
- Grasa saturada
- 0.9 g
- Sodio
- 37.7 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Ciasto orzechowe
1h 40min
Ciasto miodowe z czerwoną pomarańczą
2h
Ciasto z jabłkami
1h 20min
Ciasto migdałowe z Santiago
1h 30min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1h 45min
Prosty makowiec
13h 15min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1h 10min
Bakaliowiec
2h 50min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5h 40min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1h 35min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13h 25min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1h 10min