Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Ciasto
- masło, do natłuszczenia formy
- 125 g masła, pokrojonego na kawałki
- 30 g cukru
- 1 jajko
- 1 żółtko
- 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa serowa i piana z białek
- 5 jajek
- 1000 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
- 350 g cukru
-
80
g budyniu śmietankowego, w proszku, bez cukru
o 80 g budyniu waniliowego, w proszku, bez cukru - 650 g mleka
- 120 g oleju, np. słonecznikowego
- 1 szczypta soli
- Inf. nutricional
- por 1 kawałek
- Calorías
- 1085.7 kJ / 259.5 kcal
- Proteína
- 8.4 g
- Carbohidratos
- 27.3 g
- Grasa
- 13.4 g
- Grasa saturada
- 5.1 g
- Fibra
- 0.3 g
- Sodio
- 210.9 mg
Recetas alternativas
Ciasto Snikers
26h
Ciasto leśny mech
3h 20min
Ciasto Metrowiec
7h
Pączki
1h 20min
Sernik Izaura
2h
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6h 50min
Babka marmurkowa
2h 10min
Sernik królewski
4h 35min
Ciasto kakaowe z wiśniami
2h 15min
Sernik na zimno z galaretką i owocami
4h 30min
Klasyczny jabłecznik
1h 30min
Karpatka
5h