Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- masło, do natłuszczenia naczynia do zapiekania
- 200 - 250 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 60 g mąki pszennej
- 150 g cukru
- 200 g mleka
-
200
g śmietany, min. 30% tłuszczu
o 200 g śmietany, 48% tłuszczu - 3 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 1190 kJ / 285 kcal
- Proteína
- 5 g
- Carbohidratos
- 27 g
- Grasa
- 17 g
En colecciones
Recetas alternativas
Ciasto twarogowe z agrestem
50min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2h 15min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1h 15min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
2h 50min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6)
1h 15min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1h
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1h
Tarta z ricottą i rabarbarem
1h 45min
Rabarbar pod kruszonką
55min
Brioszka z kulką
1h 40min
Brioszka z dżemem rabarbarowym
3h 45 min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1h