
Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 100 g rodzynek
- 100 g żurawiny, suszonej
- 50 g rumu
- 100 g migdałów, ze skórką
- 150 g mleka
- 150 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowo 4 łyżki stopionego masła, do posmarowania ciasta
- 40 g drożdży świeżych pokruszonych
- 80 g cukru
- 500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
- 40 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 40 g kandyzowanej skórki cytrynowej
- olej do natłuszczenia miski
- 300 g masy marcepanowej
- 3 łyżki cukru pudru do oprószenia ciasta
- Inf. nutricional
- por 1 kromkę
- Calorías
- 281 kcal / 1175 kJ
- Proteína
- 5 g
- Grasa
- 13 g
- Carbohidratos
- 35 g
- Fibra
- 2.3 g
- Grasa saturada
- 5 g
- Sodio
- 42 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Tort Sachera
3h 30min
Ciasto Stollen o smaku grzanego wina
2h 45min
Brioszka „korona” z likierem
5h
Pierniczki Lebkuchen
4h
Ciastka imbirowe z białą czekoladą
5h 45min
Masa marcepanowa
1h 5min
Masa makowa z białego maku
30min
Przyprawa do piernika
5min
Piernik staropolski cz. II
98h
Kartofelki marcepanowe
1h 15min
Piernik staropolski cz. I
672h 30min
Marcepanowe batoniki
2h 40min