
Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 400 g mąki pszennej
- 800 g filetów z dorsza, ze skórą lub bez skóry (4 filety, każdy po ok. 200 g)
- sól do oprószenia
- pieprz czarny, mielony do oprószenia
- olej rzepakowy do głębokiego smażenia (ok. 1,5 l)
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
-
550
g piwa, typu ale zimnego
o 550 g piwa, typu jasny lager zimnego
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 588.9 kcal / 2463.9 kJ
- Proteína
- 46.6 g
- Grasa
- 2.4 g
- Carbohidratos
- 82.1 g
- Fibra
- 2.7 g
- Grasa saturada
- 0.4 g
- Sodio
- 387.8 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Sos duński
15min
Ziemniaki Hasselback i dip z serem pleśniowym
1h 25min
Bento z onigiri i omletem
1h 15min
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1h 25min
Croque Madame
35min
Czebureki
2h 35min
Sos sriracha-mayo
5min
Steki panierowane w pieprzu
20min
Szczupak w cieście piwnym z sosem duńskim
35min
Langosze
1h 30min
Szarpana wieprzowina
4h 15min
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
40min