Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 400 g mąki pszennej
- 800 g filetów z dorsza, ze skórą lub bez skóry (4 filety, każdy po ok. 200 g)
- sól, do oprószenia
- pieprz czarny, mielony, do oprószenia
- olej rzepakowy, do głębokiego smażenia (ok. 1,5 l)
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
-
550
g piwa, typu ale, zimnego
o 550 g piwa, typu jasny lager, zimnego
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 2463.9 kJ / 588.9 kcal
- Proteína
- 46.6 g
- Carbohidratos
- 82.1 g
- Grasa
- 2.4 g
- Grasa saturada
- 0.4 g
- Fibra
- 2.7 g
- Sodio
- 387.8 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM6)
1h 15min
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3h 40min
Pieczone sajgonki z warzywami (TM5)
1h 30min
Zapiekanki z pieczarkami i serem
40min
Szczupak w cieście piwnym z sosem duńskim
35min
Ryba w cieście bazyliowym
1h
Ziemniaki Hasselback i dip z serem pleśniowym
1h 25 min
Naleśniki z warzywami zapiekane pod sosem beszamelowym
1h 45min
Kurczaki z Kentucky
2h 40min
Pizza z serem pleśniowym, gruszkami i orzechami włoskimi
3h 35min
Grzane piwo
15min
Croque Madame
35min