![Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/486B272B-18C5-41D0-9E5D-FADF3534D6D1/Derivates/9e321aaf-e3a4-4ac8-9e32-067c0f37bea5.jpg)
Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 180 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 150 g mąki pszennej, plus 1 łyżeczka i dodatkowa ilość do oprószenia
- 100 - 150 g orzechów włoskich, łuskanych
- 5 jajek
- 150 - 200 g cukru
- 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 10 g kawy rozpuszczalnej, w proszku
- 10 g likieru kawowego (opcional)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- 1000 g wody
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 1638.8 kJ / 391.7 kcal
- Proteína
- 7.4 g
- Carbohidratos
- 33 g
- Grasa
- 27 g
- Grasa saturada
- 11 g
- Fibra
- 1.8 g
- Sodio
- 92.5 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Ciasto Stollen o smaku grzanego wina
2h 45min
Ciasto pomarańczowe z Varomy
50 min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2h
Babka kawowa z Varomy z solonym sosem karmelowym
3h
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2h 15min
Piernik z Varomy
1h 40min
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45 min
Pączki pieczone
2h 40 min
Cytrynowy sernik japoński
1h 45 min
Ciasto czekoladowe z whisky
2h 35min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1h
Sernik Izaura
2h