Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 400 g mleka
-
25
g drożdży świeżych, pokruszonych
o 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g, patrz wskazówka) - 600 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 2 łyżeczki soli
- olej, do natłuszczenia
- woda, do gotowania (ok. 2 l)
- 5 łyżek sody oczyszczonej
- sól morska, gruboziarnista, do posypania
- Inf. nutricional
- por 1 sztukę
- Calorías
- 261.6 kJ / 62.5 kcal
- Proteína
- 2.4 g
- Carbohidratos
- 11.6 g
- Grasa
- 0.6 g
- Grasa saturada
- 0.2 g
- Fibra
- 0.5 g
- Sodio
- 405.1 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Ciasteczka Pink Kiss
1h 20min
Smażone bułki chińskie
2h 30min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1h 55min
Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
1h 30min
Włoskie grissini
2h
Pieczone oponki à la pizza
1h 30min
Małpi chlebek
3h
Szybkie paluchy drożdżowe
35min
Muffiny pizzowe z kurczakiem z rosołu i kukurydzą
1h 50min
Drożdżówki-serca z dżemem
2h 10min
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4h 30min
Rozeta pizzowa do odrywania
1h 45min