Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 150 g zielonej soczewicy, suszonej
- 1200 g wody
- 120 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 100 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 1 łyżka białego octu winnego
- ½ łyżeczki soli
-
3
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 3 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) - 200 g kiełbasy, pokrojonej w plastry (np. Frankfurterki lub Chorizo)
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 1453.8 kJ / 347.5 kcal
- Proteína
- 18.9 g
- Carbohidratos
- 40.5 g
- Grasa
- 13 g
- Fibra
- 6.8 g
En colecciones
Recetas alternativas
Kartoflanka
55min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Kapuśniak
50min
Zupa z czerwoną soczewicą
45min
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50min
Barszcz ukraiński
1h 35min
Gulasz ziemniaczany
1h 10min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1h 15min
Zupa caldo verde
45min