Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Samosa pastry
- 260 g chilled water
- 20 g ghee
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
Samosa filling
- 520 g water
- 100 g potatoes, peeled and cut into small cubes (5 mm)
- 4 sprigs fresh coriander, leaves and stalks only
- 160 g brown onion, cut into halves
- 3 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh red chilli, deseeded if preferred
- 20 g olive oil
- 300 g beef mince
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp salt
- 1 tsp garam masala
- 2 tsp curry powder
Fresh tomato chutney
- 8 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, cut into pieces and deseeded if preferred
- 250 g fresh tomatoes, cut into halves and seeds removed
- ¼ tsp ground cumin
- 20 g olive oil
- ½ tsp salt
Assembly
- 1250 g vegetable oil, for frying
- Inf. nutricional
- por 1 piece
- Calorías
- 843.1 kJ / 200.7 kcal
- Proteína
- 5.3 g
- Carbohidratos
- 16.2 g
- Grasa
- 12.5 g
- Grasa saturada
- 2.3 g
- Fibra
- 1.2 g
- Sodio
- 148.4 mg
Recetas alternativas
Chicken tikka masala
1h 10min
Samosas
1h 35min
Bombay aloo
40min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1h 40min
Naan bread
2h 40min
Gulab jamuns
2h 50min
Cucumber and mint raita
30min
Garlic and coriander naan
1h 30min
Ala hodi (Potato curry)
40min
Chicken tikka masala with saffron rice
4h 40min
Onion bhaji
45min
Roti
2h