
Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Jabłka na parze
- 4 jabłka (ok. 150 g każde) (np. Braeburn, Golden Delicious, Fuji, Royal Gala), obrane lub nieobrane
- 2 - 3 łyżki soku z cytryny (25 g)
- 500 g wody
Cydrowy sos zabajone
- 50 g cukru
- 1 jajko
- 3 żółtka
- 160 g wytrawnego cydru
-
2
łyżeczki cukru cynamonowego do posypania jabłek
o 1 łyżeczka cynamonu, mielonego do posypania jabłek
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 232 kcal / 969 kJ
- Proteína
- 5 g
- Grasa
- 6 g
- Carbohidratos
- 4 g
- Fibra
- 2.7 g
En colecciones
Recetas alternativas
Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi
1h 15min
Jabłka gotowane na parze z waniliowym sosem zabajone
20min
Chłodnik pomidorowy
30min
Owoce w papilotach
20min
Galaretka brzoskwiniowo-borówkowa (bez cukru)
20min
Gazpacho truskawkowe z kozim serem
15min
Clafoutis z wiśniami na mleku migdałowym
3h 20min
Dressing z kozim serem
10min
Pomidory z nadzieniem z dorsza
1h 25min
Gazpacho z malinami
1h 15min
Groszek po francusku
55min
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
40min