Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 40 g masła
- 10 g oliwy z oliwek
- 320 g ryżu do risotto (np. Carnaroli, Arborio), o 14-15 min czasie gotowania (patrz wskazówka)
- 60 g białego wina, wytrawnego
- 820 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego lub mięsnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu warzywnego lub drobiowego (na 0,5 l) - ½ - 1 łyżeczka soli, do smaku
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 1812 kJ / 433 kcal
- Proteína
- 9 g
- Carbohidratos
- 63 g
- Grasa
- 15 g
- Fibra
- 1.8 g
Recetas alternativas
Risotto szparagowe
20min
Risotto z cukinią i serem feta
30min
Risotto z wędzonym serem
30min
Risotto z boczkiem i cukinią
40min
Risotto z parmezanem
40min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25min
Risotto z cukinii
45min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35min
Risotto z grzybami
1h 5min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35min