Se necesita el Cubrecuchillas Thermomix®

Para preparar esta receta necesita el Cubrecuchillas Thermomix® Más información

Sous-vide Scallops in Lemon Butter Sauce
TM6

Sous-vide Scallops in Lemon Butter Sauce

4.2 (5 valoraciones )

Ingredientes

  • 12 scallops, fresh, large (approx. 400 g total weight)
  • 2 ½ Tbsp lemon olive oil (see tip)
  • 1 pinch salt
  • 1 pinch ground black pepper
  • 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
  • 30 g lemon juice, freshly squeezed (see tip), plus 2 Tbsp
    o 1 tsp ascorbic acid powder
  • water, cold, for cooling
  • ice cubes, for cooling
  • 2 ½ Tbsp unsalted butter
  • 50 g dry white wine
  • 3 garlic cloves, halved
  • 2 pinches grated lemon zest
  • 1 tsp honey
  • 3 sprigs fresh thyme, leaves only, finely chopped, for garnishing
  • 1 pinch sea salt flakes, for garnishing
  • 1 lemon, cut in 4 wedges

Inf. nutricional
por 1 portion
Calorías
1153 kJ / 276 kcal
Proteína
10 g
Carbohidratos
8 g
Grasa
22 g
Grasa saturada
10 g
Fibra
0.7 g
Sodio
370 mg

¿Te gusta lo que ves? ¡Esta receta y otras más de 80 000 te están esperando!

Registrarse gratis

Regístrate en la prueba gratuita de 30 días y descubre el mundo de Cookidoo®. Sin compromiso.

Más información

Recetas alternativas