Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Kruche ciasto
- 300 g mąki pszennej
- 150 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 100 g wody
Nadzienie
- 500 g miąższu dyni Hokkaido, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
- 500 g ziemniaków, pokrojonych w 1 cm plastry
- 200 g mleka
- 30 g masła
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 opakowanie sera brie (150 g), pokrojonego w 5 mm plastry
- 1 opakowanie szynki, w plastrach (150 g)
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 1312 kJ / 313.6 kcal
- Proteína
- 10.4 g
- Carbohidratos
- 30 g
- Grasa
- 17.1 g
- Grasa saturada
- 10.4 g
- Fibra
- 1.8 g
- Sodio
- 810 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Ciasteczka z wróżbą
1h 20min
Trufle nietoperze z dynią
2h 30min
Wytrawne paluchy wiedźmy
1h
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1h 35min
Halloweenowe kapelusze czarownic
4h 45min
Straszne przekąski
1h 30min
Halloweenowe parówkowe paluchy
1h 10min
Pełnoziarnisty wieniec wielkanocny z jajkami i łososiem
1h 45min
Halloweenowy poncz
20min
Czarna pizza z duchami
1h 40min
Mazurek cytrynowy
2h
Tarta dyniowa
3h 15min