Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 30 g oliwy z oliwek
- 60 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
- 250 g miąższu dyni, np. piżmowej, Hokkaido, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 320 g ryżu do risotto, typu Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
- 700 g wody
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona -
100
g sera taleggio, pokrojonego w 1 cm kostkę
o 100 g sera camembert, pokrojonego w 1 cm kostkę - 30 g masła
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 2118.2 kJ / 506.3 kcal
- Proteína
- 11.1 g
- Carbohidratos
- 69.3 g
- Grasa
- 20.2 g
- Grasa saturada
- 9.1 g
- Fibra
- 0.7 g
- Sodio
- 511.5 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Risotto z cukinią i serem feta
30min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35min
Tarta z gruszkami i serem brie
1h 25min
Risotto z boczniakami i szampanem
35min
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1h
Makaron z dynią i jarmużem
40min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50min
Risotto z dynią i szpinakiem
35min
Risotto z cukinii
45min
Risotto dyniowe z boczkiem
35min
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40min
Risotto z burakami i balsamico
40min