Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 300 g jabłek, bez gniazd nasiennych (120 g pokrojonych w 2 mm plastry, 180 g pokrojonych na kawałki)
- 4 jajka
- 70 g oleju
-
100
g ksylitolu, plus dodatkowa ilość do oprószenia ciasta
o 100 g erytrytolu, plus dodatkowa ilość do oprószenia ciasta - 220 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka kardamonu, mielonego
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia ciasta
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcional)
- 1 szczypta soli
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 679 kJ / 162.2 kcal
- Proteína
- 4 g
- Carbohidratos
- 23.2 g
- Grasa
- 7.7 g
- Fibra
- 0.6 g
En colecciones
Recetas alternativas
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1h 25 min
Ciasto herbaciane
1h 15min
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2h
Ciasto ananasowe
55min
Ciasto marchewkowe z mąką pszenną razową
2h 15min
Ciasto z jabłkami
1h 20min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1h 10min
Ciasto bananowe z czekoladą
1h 35min
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1h 35min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1h 20min
Jabłecznik
55min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1h 10min