
Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Dipping sauce
- 100 g soy sauce
- 25 g rice wine vinegar
- 1 tbsp sesame oil
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes to taste
- 1 tsp toasted sesame seeds
Dumpling dough
- 350 g water
- 215 g wheat starch (see Tips), plus extra for dusting
- 20 g potato starch
- 90 g tapioca starch
Filling
- 5 cm piece fresh ginger peeled
- 3 pieces dried shiitake mushrooms cut into slices
- 50 g spring onions/shallots trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 4 sprigs fresh coriander leaves only
- 170 g shrimp (small), peeled (see Tips)
- 1 tbsp sesame oil
- 1 tbsp sake
- 1 tbsp soy sauce
- 1 pinch ground white pepper
Assembly and cooking
- 1 carrot (large), cut in 20 thin slices
- oil for greasing
- 600 g water
- Inf. nutricional
- por 1 piece
- Calorías
- 87.2 kcal / 366.2 kJ
- Proteína
- 2.2 g
- Grasa
- 2.6 g
- Carbohidratos
- 13.3 g
- Fibra
- 0.9 g
- Grasa saturada
- 0.4 g
- Sodio
- 432.5 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Wonton soup
1h
Steamed Chinese greens
30min
Dim sum 'Shao mai'
2h
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2h 50min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1h
Steamed corn with chipotle mayonnaise and coriander salsa
45min
Soup dumplings (xiao long bao)
26h 50min
Prawn Dumplings
1h 15min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Pork and prawn dumplings
55min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min