Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Ciasto
- 300 g mąki pszennej
- 180 g jajek (3 szt., rozm. M)
- 20 g oliwy z oliwek extra vergine
Farsz
- 500 g miąższu dyni, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 150 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 żółtko
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 szczypta soli, plus dodatkowa ilość do gotowania cappellacci
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- woda, ilość do gotowania cappellacci
- Inf. nutricional
- por 1 sztukę
- Calorías
- 198.5 kJ / 47.4 kcal
- Proteína
- 2.5 g
- Carbohidratos
- 5.4 g
- Grasa
- 1.9 g
- Fibra
- 0.4 g
En colecciones
Recetas alternativas
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1h 30min
Pierożki shaomai
2h
Deser kokosowy z Varomy
1h
Lasagne z domową ricottą i zielonymi warzywami
2h
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1h 50min
Kremowe gratin z jarmużu
55 min
Hummus z dyni
1h
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30min
Gnocchi buraczane
30min
Halloweenowe bułeczki dyniowe
2h 40 min
Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym
1h 30min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min