Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 250 g kapusty włoskiej, bez twardych łodyg, pokrojonej na 4-5 cm kawałki
- 300 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 200 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 1000 g wody
- 1 - 2 łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 60 g kiełbasy chorizo, pikantnej, pokrojonej w plastry
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 586.4 kJ / 140.2 kcal
- Proteína
- 4.7 g
- Carbohidratos
- 15.1 g
- Grasa
- 7.3 g
- Grasa saturada
- 2 g
- Fibra
- 3 g
- Sodio
- 728 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Marokańska zupa z ciecierzycy
40min
Toskańska zupa fasolowa
50 min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40min
Zupa minestrone
45min
Caldeirada - portugalska zupa rybna
45min
Solanka z mięsem
2h
Groszek z jajkiem
1h
Zupa cytrynowa z jajkiem (Avgolemono)
1h 15min
Zupa pomidorowa z ciecierzycą i kaftami
45min
Gulasz ziemniaczany
1h 10min
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8h 10min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1h 10min