
Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 250 g kapusty włoskiej bez twardych łodyg, pokrojonej na 4-5 cm kawałki
- 300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
- 200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 1000 g wody
- 1 - 2 łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 60 g kiełbasy chorizo pikantnej, pokrojonej w plastry
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 140.2 kcal / 586.4 kJ
- Proteína
- 4.7 g
- Grasa
- 7.3 g
- Carbohidratos
- 15.1 g
- Fibra
- 3 g
- Grasa saturada
- 2 g
- Sodio
- 728 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Gaskońska zupa garbure z tofu
50min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1h 10min
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Bob czorba
13h 15min
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8h 10min
Gulasz ziemniaczany
1h 10min
Góralska czosnianka z pulpecikami
1h 35min
Caldeirada - portugalska zupa rybna
45min
Minestrone z kurczakiem
50min
Solanka z mięsem
2h