![Zupa caldo verde Zupa caldo verde](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/43ed8e9a-ed7b-45de-99c1-b3fe713f5eae/Derivates/3a574393-06ec-4356-861c-3026942f2662.jpg)
Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 250 g kapusty włoskiej, bez twardych łodyg, pokrojonej na 4-5 cm kawałki
- 300 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 200 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 1000 g wody
- 1 - 2 łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 60 g kiełbasy chorizo, pikantnej, pokrojonej w plastry
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 586.4 kJ / 140.2 kcal
- Proteína
- 4.7 g
- Carbohidratos
- 15.1 g
- Grasa
- 7.3 g
- Grasa saturada
- 2 g
- Fibra
- 3 g
- Sodio
- 728 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50min
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1h 10min
Chowder z kukurydzą
45min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50min
Bob czorba
13h 15 min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50min
Toskańska zupa fasolowa
50min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40min
Caldeirada - portugalska zupa rybna
45min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min