Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 1600 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 60 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 40 g masła, plus 2 łyżki
- 20 g oliwy z oliwek
- 640 g ryżu do risotto (np. Carnaroli, Arborio), o 14-15 min czasie gotowania
- 120 g białego wina, wytrawnego
- 1 - 2 łyżeczki soli
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 1812 kJ / 433 kcal
- Proteína
- 9 g
- Carbohidratos
- 63 g
- Grasa
- 15 g
- Grasa saturada
- 8 g
- Fibra
- 1.8 g
- Sodio
- 1006 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Risotto z borowikami
35min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto po mediolańsku
30 min
Risotto z boczniakami i szampanem
35min
Risotto z parmezanem
30 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35min
Szafranowe risotto z pianką cukiniową i pudrem z boczku
5h 15min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Risotto z cukinii
45min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35min
Risotto z grzybami
1h 5min
Risotto z kurkami
35min