Rajas and Cheese Tamales with Salsa Verde
TM6 TM5

Rajas and Cheese Tamales with Salsa Verde

5.0 ( 12 valoraciones )

Ingredientes

Prepping Husks and Filling

  • 10 - 15 dried corn husks (see Tip)
  • cold water to rinse
  • boiling water to soak
  • 3 poblano chilies
  • vegetable oil to coat
  • 10 oz Oaxaca cheese

Salsa Verde

  • 13 oz green tomatillos husks removed, quartered
  • 4 oz white onion cut into pieces
  • 1 garlic clove
  • 1 serrano chili stem removed
  • ½ oz fresh cilantro leaves only
  • 5 fresh epazote leaves
  • ¾ tsp salt
  • 1 canned chipotle chili

Masa

  • 3 oz vegetable shortening in pieces
  • 14 oz masa harina
  • 1 ¾ tsp salt
  • 1 ½ tsp baking powder
  • 17 - 22 oz water divided

Tamales

  • 60 oz water

Inf. nutricional
por 1 piece
Calorías
799.2 kcal / 3343.9 kJ
Proteína
22.4 g
Grasa
24.3 g
Carbohidratos
128.9 g
Fibra
12.9 g
Grasa saturada
8.3 g
Sodio
978.9 mg

¿Te gusta lo que ves? ¡Esta receta y otras más de 80 000 te están esperando!

Registrarse gratis

Regístrate en la prueba gratuita de 30 días y descubre el mundo de Cookidoo®. Sin compromiso.

Más información

Recetas alternativas